19 September 2012

Kota Melaka

Gerai 'Show House'

Masjid

Pasar Kering

Bandaraya Melaka.

Pasar basah. Tu gerai batu, ni pondok kayu..

Kampung Lima Rumah

Kampung Lima Rumah


18 September 2012

Ayam

Amende Tuan Hambe?

Ayam Silat


Reban Ayam ST

Ayam Sekeluarga.
Baru kawin anak satu.

17 September 2012

Hari Raya Di Kampung - Catatan Tuah.

Sultan berkerut dahi melihat borang cuti hamba beralasan "Stress kerja. Nak cuti."

Sultan pandang tak lepas dalam 20 saat. Hamba tunduk. Kemudian Sultan tegur, "Dato' Laksmana, nah! Kirim salam mak abah ye,"

Jadi hamab pun cuti.
Rumput menjadi tanah laluan.
Terkenang laluan ini. Sini lah semua nya berlaku. Semua..!


Banyak pokok ditebang untuk membuat lapangan futsal dan veldrom.

Petang itu hamba tak melepaskan peluang menaiki heli untuk melihat sekitar kampung hamba dari udara. Cantiknya. Agaknya inilah view Awang masa kena lambung Jurus Perkasa Tingkat 6 dulu.


Rumah sekitar kampung.
Hamba melihat rumah teman-teman hamba. Mana rumah Lekir, mana satu rumah Jebat sudah tak ingat. Masa hamba berlima banyak di luar dan di kelas Tok Petana Lara.


Rumah Hamba.
 Tapi hamba ingat rumah hamba. Pohon kelapa yang bagai beruniform. Pohon rambutan buah oren yang tak lekang musim. Cantik dan mencantikkan.


Sawah padi yang hamba jarang masuk. Ada kuasa yang tidak membenarkan.
Petang itu juga hamba naik cable car melihat suasana sawah padi yang hamba geli-geli. Aman. Nyaman kampung hamba. Hidup tanpa manusia. Petang itu juga lah hamba pulang ke bandar.

 -Tuah.


14 April 2012

Kami Di Sini


Bagi yang sedang mencari, kami di sini.
Landmark: Pusat Zakat Selangor, Tesco, Pusat Akuatik,
World Wide Business Park, Hotel Good Hope.

Semoga Jumpa.

09 April 2012

Audition Untuk Pelakon


1. Satu screen test / casting / audition akan diadakan pada 21hb April 2012 di tempat kami. Bermula jam 9 pagi hingga 2 petang.

2. Kami berada di 2-10 Presint Alami, Persiaran Akuatik, Sek 13 Shah Alam.

3. Landmark: Tesco Shah Alam, Pusat Zakat Selangor, World Wide Business Center.

4. Kami akan menghasilkan satu siri animasi bersiri sebanyak 13 episod. Tajuk Hang Li Poh. Genre Drama.

5. Diperlukan lebih kurang 5 pelakon lelaki dan 3 perempuan (melayu atau cina).

6. Watak berumur 25 - 35 tahun dan seorang lelaki 50an.

7. Hubungi Atul 012.247.1908 untuk pengesahan jadual.

8. Sekian.

19 October 2011

Berlari lah Mereka


Jebat, Kasturi dan Tuah berlari..! Development projek kami.